Fysioterapi

Fysioterapeuter jobber med kropp og bevegelse for å fremme god helse. En fysioterapeut forebygger og behandler skader og sykdommer som gir smerter og/eller nedsatt funksjon i muskel- og skjelettsystemet. 

Kognitiv terapi

Kognitiv terapi er en populær og etterspurt tilnærming til behandling og selvhjelp. Metoden benyttes både ved psykiske og fysiske lidelser, og for mennesker i alle aldre.

Idrettsfysioterapi

Molde Idrettsklinikk har fysioterapeuter med videreutdannelse og lang erfaring innen undersøkelse og behandling av idrettsskader.

Elin har avtale med Idrettens Skadetelefon.

Motiverende samtale / Livsstilsendring

Mange som ønsker å gjøre positive endringer i livet sitt, ender med å ikke klare å opprettholde dem. Gjennom motoverende samtaler blir man bedre kjent med sine mål, sine underliggende motivasjoer og hindrene som ligger i veien for å lykkes. 

Manuellterapi

Manuelterapeuter er fysioterapeuter med en mastergradsspesialisering på muskel- og skjellett.  Manuellterapeuter er primærkontakter og kan henvise til billeddiagnostikk og sykmelde. 


Bestill time hos Manuellterapeut Sigurd 


Trykkbølgebehandling

Trykkbølgebehandling (ESWT) er en trygg og effektiv behandlingsform for en rekke langvarige sene- og muskleplager. Akillestendinose, plantar fasciitt, jumpers knee, kalkskulder og tennisalbue er noen av tilstandene som kan behandles effektivt ved hjelp av trykkbølge.
Kroppssammensetningsmåling DXA

DXA er den mest nøyaktige måten å gjennomføre en kroppssammensetningsmåling på. Den måler beintetthet, muskelmasse og fettprosent i ulike deler av kroppen.

Målingene kan brukes for å synliggjøre helsetilstand for å motivere til livsstilsendring, evt. å sammenligne kroppssammensetningen før og etter en periode med diett eller trening.

Gruppe- og styrketrening Osteoporose

Styrketrening bidrar til å styrke beinstrukturen.. 


I samarbeid med Aktiv Trening Moldehallen, tilbyr vi veiledning og oppfølging slik at du kan komme i gang med styrketrening på en trygg måte.

Du vil kunne trene med individuell instruksjon og sammen med andre i samme situasjon. 

VO2 Maks test

Ønsker du å finne ut hvor god form du er i, eller om treningen din har gitt deg det ønskede resultat?


En VO2 maks test er et meget godt verktøy for å vurdere om utholdenhetstreningen har gitt effekt og gir også svar på om din kondisjon er på nivå med det man forventer i din alder eller din idrett. 


Send en mail til sigurd@moldeidrettsklinikk for spørsmål eller bestill time under.

Aktiv med Artrose

Artrose er den mest vanlige reumatiske sykdommen, og gir symtomer som smerte, hevelse og stivhet i ledd. Aktiv med Artrose er et nasjonalt kunnskapsbasert informasjons- og treningsopplegg for pasienter med kne- og/eller hofteartrose. Sigurd er sertifisert AktivA fysioterapeut og kan hjelpe deg med å redusere smerte og bedre funksjon fra dine artroseledd. 

 

Det arrangers også regelmessig et 3-timers kveldskurs kalt Artroseskole. Kursdatoer annonseres på våre nettsider og via Facebook. 

Parkinsonsgruppe

Forskning viser at trening og fysisk aktivitet har en positiv innvirkning på sykdomsforløpet og symptomer hos personer med Parkinsonssykdom. 


Hver onsdag kl. 11.00 arrangeres det gruppetime for personer med parkinsonssykdom. Gruppetimen følger treningsprinsippet Parkinson Wellness Recovery (PWR-metoden), som består av ferdighetsrettede øvelser som kan tilpasses individuelt.

Kvinnehelse

Alle våre terapeuter har erfaring med oppfølging og behandling av bekkenrelaterte plager. I tillegg har Elin kompetanse på bekkenbunnsdysfunksjon.